2020. 07. 01.

Sümeg Város Önkormányzata

Sajtóközlemény

TOP-3.1.1-15-VE1-2016-00011 Közlekedésbiztonság fokozása – Sümeg körforgalmi csomópont kialakítása (Árpád u. – Kossuth L. u. – Petőfi S. u. – Flórián tér)

Sümeg Város Önkormányzata 199 999 599 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósította meg a körforgalom, valamint a hozzá kapcsolódó kerékpárút létrehozását.  

A beruházás helyszíne nagy forgalmat lebonyolító kereszteződés, melyet a kistérség településein élőkön, a helyi lakosságon, a településen áthaladókon kívül a helyi- és helyközi tömegközlekedési eszközök is használnak.

A fejlesztés eredményeként létrejött körforgalom a belvárosban található 4 utca találkozásánál található (Árpád utca, Kossuth Lajos utca, Petőfi utca, Flórián tér), valamint a közlekedés biztonságának növelése érdekében a körforgalom mellett egyirányú kerékpárút is kiépítésre került. A körforgalom kiépítésével jelentősen növekszik a forgalom biztonsága, mivel az egyirányú forgalom csökkenti a közlekedési konfliktusokszámát.

A kivitelezés során a körforgalom- és kerékpárút kialakításán kívül, burkolat felújítására, parkolók, járdasziget kiépítésre, az érintett közművek kiváltására is sor került.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Bővebb információt a projektet érintően a https://kozlekedes.sumeg.hu/palyazatrol/ oldalon olvashatnak.

 További információ kérhető:
Sümeg Város Önkormányzata
palyazat@sumeg.hu,
06 (87) 550-750